Servicii

CERTIFICATE IMOBILE REZIDENTIALE


Pentru orice fel de imobil de locuit tranzacţionat ( inchiriat, vindut sau cumparat ) este necesar să existe un certificat energetic eliberat pentru respectivul imobil, spaţiu de locuit. Astfel, legea nr. 159/2013 privind modificarea si completarea legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor aduce modificari semnificative în domeniu, inclusiv in ceea ce priveste obligatiile detinatorilor de cladiri. Legea 159 introduce o serie de noi articole privind obligaţiile proprietarului, investitorului, administratorului ce privesc certificatul de performanta energetica:
Investitorul, proprietarul, administratorul are obligatia de a pune la dispoziţia potenţialului cumpărător, respectiv chirias, anterior incheierii contractului, o copie a
certificatului, în scop de informare asupra performantei energetice a cladirii ce va face obiectul achizitionarii sau inchirierii.

CERTIFICATE CLADIRI DE BIROURI


Pentru orice fel de imobil de birouri tranzacţionat ( vindut, cumparat sau inchiriat ) este necesar sa existe un certificat energetic eliberat pentru respectivul imobil, spaţiu de desfasurare a activitatii. Si in acest sens Legea nr. 159/2013  privind modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor aduce modificari semnificative in domeniu, inclusiv in ceea ce priveşte obligatiile detinatorilor de cladiri.


Legea 159 introduce o serie de noi articole privind obligaţiile proprietarului, investitorului, administratorului ce privesc certificatul de performanta energetica:
 


Investitorul, proprietarul, administratorul are obligatia de a pune la dispoziţia potenţialului cumparator sau chirias, anterior incheierii contractului, o copie a certificatului, in scop de informare asupra performantei energetice a cladirii ce va face obiectul achizitionarii sau inchirierii.


Proprietarul, investitorul, administratorul va informa potentialii cumparatori sau chiriasi asupra informatiilor din certificat referitoare la indicatorii de performanţa.


CERTIFICATE SPATII COMERCIALE


Prevederile legale menţionate la punctul referitor la spaţiile de birouri sunt aplicabile şi în acest caz. Orice spaţiu comercial, indiferent de destinatia şi utilizarea sa, depozit, magazin, sală de sport, clădiri de învăţământ, spitale, hoteluri şi restaurante etc. va fi in mod obligatoriu inchiriata sau vanduta pe baza unui certificat de performanta energetica, existent în prealabil, inainte de încheierea contractului de inchiriere sau vanzare. Pentru a veni in intampinarea nevoii clientilor, aparute pe baza acestei cerinte legale, echipa noastra, formată din auditori în domeniul energetic pentru cladiri, persoane atestate de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în conformitate cu prevederile legale in vigoare, isi ofera disponibilitatea sa realizeze auditul energetic pentru cladiri, parti de cladire şi sa intocmească certificatul de performanta energetica şi raportul de audit energetic.
Vom specifica faptul ca certificatul nu este necesar în cazul urmatoarelor tipuri de cladiri: 

cladiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturala sau istorica deosebita carora, daca li s-ar aplica cerintele, li s-ar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior, cladiri utilizate ca lacasuri de cult sau pentru alte activităti cu caracter religios; 

cladiri provizorii prevazute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere si cladiri nerezidentiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie; 

cladiri rezidentiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de 4 luni pe an; 

cladiri independente, cu o suprafata utila mai mică de 50 mp.